UŞAK / MERKEZ - Ömer Bedrettin Uşaklı Ortaokulu

YENİ E-TWINNIG PROJEMİZ:Digital Kindness: Netiquette (Dijital Nezaket: Netiket)

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Ayfer Özel, 8/B öğrencileriyle birlikte yeni bir eTwinning projesi yürütmeye başladı. "Digital Kindness: Netiquette (Dijital Nezaket: Netiket) isimli projemizde şu anda 1 İtalyan 6 Türk olmak üzere 7 ortak okul vardır. Yaşadığımız Covid-19 salgını sonucunda gelişen pandemi sürecinde öğrencilerimiz uzaktan eğitim ile birlikte internet ortamında çokça bulunmak zorunda kaldılar. Dolayısıyla hayatımızın bir parçası haline gelen bu dijital dünyanın bir vatandaşı olarak dikkat etmemiz gereken kuralların öğrencilerimize yeniden hatırlatılması ihtiyacı ortaya çıktı. Öğrencilerin dijital görgü kuralları hakkında farkındalık oluşturmak,  dijital dünyada kendilerini nasıl korumaları gerektiği konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla kurulan projemizde öğrencilere medya okuryazarlığı becerisini kazandırmayı hedeflemekteyiz. Projemiz boyunca çevrimiçi platformlarda öğrencilerimizi web2.0 araçları ile bir araya getirerek yapacağımız etkinliklerle  bilinçli internet kullanma becerisini de desteklemeyi amaçlıyoruz.

06-01-2022

Yayın: 06.01.2022 - Güncelleme: 31.10.2022 11:45 - Görüntülenme: 290